0511-820280

Over podotherapie

Podotherapie is de benaming voor de behandeling van personen met voetklachten of klachten aan het bewegingsapparaat. Deze klachten kunnen komen door bijvoorbeeld een afwijkende stand van de voeten, door het afwijkend functioneren van de voeten of door het looppatroon. Ook huid- en nagelaandoeningen aan de voet kunnen behandeld worden.

Podotherapeut

De behandelingen bij Voetz podotherapie worden verricht door een podotherapeut. Dit is een erkend paramedicus, een specialist op het gebied van de voet. Vanwege zijn brede kennis kan een podotherapeut ook preventieve adviezen aan u geven. Vaak werken podotherapeuten samen met andere zorgverleners, zoals fysiotherapeuten en medisch specialisten. Sommige mensen noemen een podotherapeut ook wel een podoloog. Het verschil is echter dat een podotherapeut erkend is en zijn titel beschermd is. Bij een podoloog is dat niet het geval: iedereen mag zich podoloog noemen. Een schoenverkoper die steunzolen verkoopt kan zich ook zo noemen.

Beschermd beroep

Na het afronden van een vierjarige en wettelijk erkende hbo-opleiding Podotherapie is de podotherapeut een erkend paramedicus en wordt er voldaan aan een groot aantal kwaliteitseisen. De titel ‘Podotherapeut’ is vastgelegd als een bij wet beschermde titel. Podotherapeuten worden regelmatig op hun functioneren en kennis getoetst. Daarnaast staan bijna alle podotherapeuten ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn vrijwel alle podotherapeuten lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP).

Eeltnagels likdoorn

Opleiding

CONTACTGEGEVENS

Prins Bernhardstraat 1a
9251 GJ  Burgum

   0511-820280